Missie en Visie


Missie


Redzaam Zorg werkt samen met een klein team van begeleiders en onderscheidt zich door de persoonlijke aandacht voor cliënten en de kwaliteit van de dienstverlening. Vanuit onze expertise bieden wij ambulante ondersteuning en begeleiding op maat bij het zelfstandig leven, aan (jong) volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en/of complexe gedrags- en verslavingsproblematiek. Wij richten ons op (jong)volwassenen, ook met een migratieachtergrond, mensen met verslavingsproblematiek en ex-gedetineerden. Wij hechten hierbij veel waarde aan een transparante en oprechte opstelling waarbij de cliënt centraal staat.


Visie


Redzaam Zorg staat voor participatie naar vermogen, onderzoekt kwaliteiten en interesses van de cliënt, wakkert empowerment aan en zet in op het vergroten van het netwerk en de zelfredzaamheid. Dit doet Redzaam Zorg aan de hand van een viertal belangrijke kernpunten.


De cliënt is een uniek persoon en ontvangt zorg op maat.


De begeleider en de cliënt hebben afspraken gemaakt over de ondersteuning die de cliënt nodig heeft. Deze afspraken zijn gebaseerd op beeldvorming over het functioneren, de ondersteuningsbehoefte en de wensen en interesses van de cliënt. Redzaam Zorg is zich ervan bewust dat er niet één soort cliënt bestaat. Daarom hanteren wij verschillende begeleidingsstijlen, waarbij we specifiek rekening houden met de diverse achtergronden en ervaringen van jongvolwassenen, mensen met een migratieachtergrond, mensen met verslavingsproblematiek en ex-gedetineerden. Door het aanbieden van zorg op maat, bewegen wij mee met de cliënt.


De cliënt heeft, waar mogelijk, zelf de regie


De cliënt wordt, als het nodig is, ondersteund bij het uitvoeren van de eigen regie. De cliënt krijgt individuele aandacht en passende keuzemogelijkheden en ruimte voor eigen initiatief. Ouders of vertegenwoordigers van de cliënt zijn, waar mogelijk, actief betrokken bij de keuze, besluitvorming en de evaluatie van de ondersteuning.


Professionals werken op een methodische wijze en multidisciplinair.


Begeleiders bij Redzaam Zorg werken in een proces van observeren, interpreteren, doelen stellen, interventies toepassen en evalueren. De ambulante begeleiders stemmen de aanpak van de benodigde zorg af op de wensen en behoeften van de cliënt, met speciale aandacht voor de unieke uitdagingen en behoeften van jongvolwassenen, mensen met een migratieachtergrond, mensen met verslavingsproblematiek en ex-gedetineerden.


De zorg draagt bij aan kwaliteit van bestaan.


Aan de hand van de Zelfredzaamheid-matrix onderzoekt de begeleider samen met de cliënten per domein wat er allemaal nodig is om de kwaliteit van leven te bevorderen. Cliënten krijgen de ruimte om eigen levensdoelen na te streven in een veilige en tegelijk stimulerende omgeving.

 

HOE KUNNEN WIJ U HELPEN

unsplash